Мінфін Бразилії: Країни БРІКС готові виділити кошти для МВФ на підтримку єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Бразилії: Країни БРІКС готові виділити кошти для МВФ на підтримку єврозони

Казна та Політика
174
Країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південно-Африканська Республіка) готові надати додаткові фінансові ресурси Міжнародному валютному фонду (МВФ) для допомоги в боротьбі з борговою кризою єврозони. Таку заяву зробив міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега на прес-конференції з главою МВФ Крістін Лагард. "Країни БРІКС згодні поповнити ресурси МВФ, проте тільки за умови продовження реформи квот", - заявив Мантега, посилаючись на процес перерозподілу квот і голосів у фонді на користь країн, що розвиваються.
За словами Мантегі, Бразилія прийме рішення про суму, яку вона зможе позичити МВФ, на зустрічі БРІКС в лютому 2012 р., передає Associated Press.
Лагард відвідала Бразилію в рамках латиноамериканського турне, раніше на цьому тижні побувавши у Перу і Мексиці. Коментуючи візит глави МВФ, бразильський міністр фінансів не без гордості зауважив: "Тепер МВФ приїжджає сюди не для того, щоб дати нам грошей, а щоб просити Бразилію позичити грошей фонду".
Зі свого боку, Лагард похвалила Бразилію за "компетентне макроекономічне управління, засноване на трьох стовпах - фіскальна відповідальність, таргетування інфляції і гнучкий валютний режим". "Але це не означає, що Бразилія зовсім не схильна до кризи, - обмовилася вона. - Для країни зараз важливо знайти правильний баланс між підтримкою економічного зростання та управлінням інфляцією відповідно до завдань Центробанку". Одночасно Бразилія повинна захищати і, можливо, навіть збільшувати соціальні витрати, а також інвестувати в модернізацію інфраструктури, зазначила Лагард.
Країни єврозони і МВФ сподіваються, що держави, що розвиваються, блоку БРІКС, які накопичили значну фінансову "подушку безпеки", допоможуть Європі впоратися з борговою кризою, яка починає загрожувати всьому світу. У листопаді ц.р. міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що країни БРІКС готові надати свої фінансові ресурси для пожвавлення єврозони. "Наші країни будуть готові брати участь у загальних зусиллях, в тому числі шляхом виділення кредитів, за тими правилами і каналами, які існують в Міжнародному валютному фонді", - зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас