Сенат США проголосував за військовий бюджет в розмірі 622 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США проголосував за військовий бюджет в розмірі 622 млрд дол

Казна та Політика
398
Американський Сенат схвалив закон про військові витрати, який передбачає виділення збройним силам 622 млрд дол, повідомляє ВВС.
Це на 43 млрд дол менше, ніж бюджет минулого року і на 27 млрд менше, ніж хотів Президент США Барак Обама.
Крім того, Сенат проголосував за розширення повноважень військових щодо підозрюваних у терористичній діяльності.
Згідно з цим документом, іноземців, причетних до діяльності "Аль-Каїди", будуть утримувати на військових об'єктах, навіть якщо їх затримали на території США. Білий дім не виключає, що на законопроект буде накладено вето. В Адміністрації Президента вважають, що підозрюваних у причетності до терористичних організацій слід передавати цивільному правосуддю.
У жовтні глава Пентагону Леон Панетта заявляв, що військові витрати США скоротяться на 350 млрд дол протягом наступних 10 років. За його словами, раніше влада планувала скоротити витрати на 450 млрд дол Однак після заяв Пентагону про необхідність знизити цей показник адміністрація США зупинилася на 350 млрд дол. На думку міністра оборони, скорочення витрат на 450 млрд дол не поставило б під загрозу безпеку США , але зробило б проблематичним виконання безлічі військових проектів. Остаточно програма скорочення оборонних витрат буде готова до моменту оприлюднення проекту бюджету на 2012р. в лютому.
За словами Панетти, військові витрати США збільшилися майже удвічі з моменту трагедії 11 вересня 2001р. і становлять зараз 700 млрд дол без урахування кілька трлн дол, витрачених на компанії в Іраку та Афганістані.
Раніше Панетта заявляв, що через значне скорочення витрат на оборону Сполучені Штати не зможуть покривати дефіцит фінансування військових програм НАТО.
8 липня Палата представників США (нижня палата американського Конгресу) проголосувала за військовий бюджет на 649 млрд дол. Раніше глава Білого дому попросив затвердити бюджет Пентагону в розмірі 690 млрд дол. За затвердженим в липні документом, 119 млрд дол планується витратити на операції в Іраку та Афганістані, а також на збільшення чисельності особового складу збройних сил США на 1,6%. Крім того, було передбачено 5,9 млрд дол на купівлю 32 новітніх винищувачів F-35, виготовлених за технологією "стелс" (вона дозволяє літальному апарату залишатися непоміченим для більшості радарів), і ще 15,1 млрд дол - на придбання 120 кораблів для військово-морських сил США.
У червні повідомлялося, що США витратили на участь у військовій та гуманітарній місій в Лівії близько 715 млн дол. У Білому домі припускали, що до вересня витрати складуть 1,1 млрд дол
У травні 2011 р. нижня палата Конгресу США схвалила законопроект про військові витрати, де планувалося виділити Пентагону 690 млрд дол.
Раніше, екс-глава Пентагону Роберт Гейтс, заявляв, що Міноборони США планує скоротити військовий бюджет на 78 млрд дол, а також провести часткову реструктуризацію відомства. Як повідомляв Гейтс, у відомстві будуть скасовані понад 100 генеральських посад і ще понад 200 цивільних позицій в системі відомства.
Передбачалося, що скорочення витрат оборонного відомства відбуватиметься в кілька етапів протягом п'яти років.
Нагадаємо, військовий бюджет США в 2011 р. був затверджений на рівні 725 млрд дол, на 2010 р. - у розмірі 636 млрд дол. Майже п'ята частина цієї суми була схвалена на війни в Іраку та Афганістані.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас