ВВП Канади зріс в III кварталі на 0,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Канади зріс в III кварталі на 0,9%

Казна та Політика
203
ВВП однієї з найбільш розвинених світових економік - Канади - збільшився в III кварталі поточного року на 0,9%, повідомляється на сайті статистичного відомства країни Statistics Canada.
Таким чином, економіка країни перейшла до зростання після скорочення на 0,1% кварталом раніше. При цьому показник за квітень - червень був переглянутий у бік підвищення - раніше падіння ВВП в II кварталі оцінювалося на рівні 0,4%.
У річному обчисленні економіка Канади в липні - вересні 2011 року зросла на 3,5%. Показник виявився кращим від прогнозів експертів, які чекали зростання ВВП на 3%. У II кварталі поточного року ВВП країни зменшився на 0,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Головним чином, як вказанов прес-релізі статвідомства, збільшення ВВП у звітному періоді було пов'язане зі зростанням експорту на 3,4%. Імпорт в Канаду в III кварталі, навпаки, скоротився на 0,8% - вперше за поточний рік. "Зменшився імпорт всіх категорій товарів, крім автомобілів і продукції лісопереробки", - уточнюється в документі.
Споживчі витрати у звітному періоді зросли на 0,3%, витрати держави - на 0,2%. Інвестиції в будівництво збільшилися на 2,6%, продемонструвавши найбільше зростання з I кварталу 2010 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас