Хакери зламали пошту тисячі співробітників ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали пошту тисячі співробітників ООН

Кримінал
104
Хакери з групи Team Poison опублікували адреси електронної пошти і паролі близько тисячі співробітників Організації Об'єднаних Націй. Про злом хакери відзвітували в мікроблозі групи.
Опубліковані на сервісі Pastebin дані незабаром були вилучені зі сторінок ресурсу. Однак на момент написання замітки на сервісі існував як мінімум один документ, в якому вкрадена інформація була продубльована, передає Лента.ру.
У супроводі до опублікованих даних хакери пояснюють причини, з яких вони вирішили "зупинити" ООН. Метою організації є створення світового уряду, повідомляється в документі. Крім того, хакери звинувачують ООН в неправильній, на їх погляд, поведінці в низці конфліктів по всьому світу, включаючи створення держави Ізраїль і бездіяльність під час військової операції в Югославії.
Як пише "Бі-Бі-Сі", представник міжнародної організації заявила, що злому піддався сервер з даними 2007 року, який не містив актуальних паролів. Вона підкреслила, що сайт Програми розвитку ООН, до якого належить більшість опублікованих адрес електронної пошти, зламаний не був.
Слідом за публікацією даних з серверів ООН в Twitter-акаунті хакерського об'єднання CabinCr3w з'явилося повідомлення про те, що його представники вирішили "подивитися, що можна зробити" з сервером Генеральної Асамблеї ООН.
У понеділок 28 листопада представники Team Poison та об'єднання Anonymous заявили про початок акції Operation Robin Hood. У її рамках хакери планують "відбирати" кошти у банків і перераховувати їх благодійним організаціям. При цьому Team Poison підкреслює, що публікація даних співробітників ООН не має нічого спільного з Operation Robin Hood.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас