Фінальна ціна продажу "Західенерго" підвищиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінальна ціна продажу "Західенерго" підвищиться

Енергетика
254
Ціна продажу 45,103% акцій енергогенеруючої компанії "Західенерго" після дооцінки пакета незалежним оцінювачем зросте, але ненабагато.
Таку думку висловив фінансовий аналітик інвесткомпанії Eavex Capital Дмитро Чурін.
"Держава зацікавлена в тому, щоб продати підприємство. І в умовах, що склалися, коли заявку на участь у конкурсі подав лише один претендент, навряд чи ціна істотно підвищиться. Однак і нижчою вона теж не буде", - зазначив він.
Нагадаємо, що покупцю "Західенерго" після завершення операції, доведеться протягом 6 місяців погасити кредиторську заборгованість підприємства, яка за підсумками I півріччя 2011 року склала 2,68 млрд. грн.
25 листопада 2011 р. відбувся конкурс з приватизації 45,103% акцій ПАТ "Західенерго", який проводився відповідно до процедури проведення конкурсу з одним учасником і в режимі онлайн-трансляції. Визначена Фондом держмайна первинна вартість пакета акцій "Західенерго" склала 1,932 млрд. грн.
Цінова пропозиція ДПЕК за пакет акцій ПАТ "Західенерго" перевищила стартову ціну на 100 тис. грн. Відповідно до процедури, конкурсна комісія запропонувала претенденту провести додаткову оцінку акцій, що продаються, яка може виявитися вище стартової ціни і конкурсної пропозиції учасника.
З урахуванням тривалості процедури вибору оцінювача і проведення дооцінки, акції підприємства можуть бути продані вже тільки в наступному році.
Нагадаємо, що міжнародна аудиторська компанія Ernst & Young, яка з ініціативи НАК "ЕКУ" провела оцінку, вартість даного пакета акцій склала 1,65 млрд. грн. Більше того, якби акції "Західенерго" продавалися на фондовому ринку, то згідно з листопадовими котируваннями, за них можна було б отримати не більше 1,4 млрд. грн., тобто мінімум на третину нижче.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас