Нафта дешевшає в очікуванні зустрічі міністрів фінансів щодо ЄФФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає в очікуванні зустрічі міністрів фінансів щодо ЄФФС

Енергетика
301
Світові ціни на нафту у вівторок скорочуються в очікуванні зустрічі європейських міністрів фінансів в Брюсселі для обговорення повноважень Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС), а також через зниження прогнозу за рейтингом США, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:45 мск знизилася на 0,5 долара або на 0,51%, - до 97,710 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 0,1 долара або на 0,09% - до 108,9 долара за барель.
Падінню цін на нафту сприяло зниження міжнародним рейтинговим агентством Fitch довгострокового прогнозу за суверенним борговим рейтингом США на рівні "ААА" до "негативного".
Учасники ринку стежать за розвитком подій в США в зв'язку з появою в понеділок неофіційних даних, згідно з якими ФРС США готує нову програму стимулювання національної економіки, яка, як і введена раніше "операція твіст", полягатиме у викупі облігацій, але в даному випадку іпотечних, а не державних.
Однак здебільшого ринки чекають зустрічі європейських міністрів фінансів в Брюсселі. Інвестори сподіваються, що політикам вдасться покращити ситуацію в регіоні та узгодити правила діяльності ЄФФС, у тому числі на ринках держоблігацій.
"Падіння цін на нафту може бути пов'язано з певним "відкачуванням" прибутку, - передає агентство Рейтер думку експерта ANZ Наталі Робертсон. - Але я вважаю, що сьогодні увагу ринків буде звернено на розвиток подій у Європі".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас