Банки припиняють видавати кредити на купівлю авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки припиняють видавати кредити на купівлю авто

1330
За останній місяць відразу чотири банки з числа 50 найбільших призупинили кредитування на купівлю нових іномарок, при цьому довгострокові автокредити дорожчають у два рази швидше, ніж короткострокові.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", в період з 24 жовтня по 21 листопада 2011 року кількість банків з числа 50 найбільших за розміром активів, що пропонують кредити на купівлю нових авто іноземного складання, скоротилася на чотири установи - до 31. За останній місяць свої кредитні програми призупинили "VAB Банк", "Кредитпромбанк", банк "Київ" і "Правекс-Банк", повідомляє lb.ua.
При цьому середні реальні ставки за позиками на купівлю нових іномарок з кінця жовтня-2011 зросли для всіх термінів кредитування. Втім, варто зазначити, що довгострокові автокредити подорожчали в два рази більше, ніж позики на "короткі" терміни. Так, середня реальна ставка за кредитами терміном на один рік за останній місяць зросла на 0,51 відсоткового пункту, до 14,36% річних, тоді як позики терміном на сім років - на 1,01 в.п., до 17,05% річних.
Нагадаємо, що у вересні-2011 найбільше подешевшали кредити на купівлю нових іномарок терміном на п'ять років, а не терміном на один-два роки, як було протягом усіх попередніх місяців цього року, при цьому середні реальні ставки опустилися нижче 16% річних для всіх термінів кредитування.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас