Фондові торги в Японії завершились підвищенням Nikkei на 1,56% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові торги в Японії завершились підвищенням Nikkei на 1,56%

Фондовий ринок
81
Фондові торги в Японії 28 листопада завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,56% на тлі впевненого початку сезону передріздвяних розпродажів у США.
У "чорну п'ятницю" 25 листопада і наступні вихідні (26-27 листопада) жителі США витратили 52,4 млрд дол Раннє відкриття магазинів і значні знижки дозволили роздрібним продавцям отримати рекордну виручку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, американці витратили на 16% більше, у кількісному вираженні - 52,4 млрд дол проти 45 млрд дол, повідомила Національна федерація роздрібної торгівлі (НФРТ) США.
Крім того, позитивному настрою інвесторів сприяли і новини про те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ), за даними італійської преси, розглядає можливість допомоги Італії на тлі зростання прибутковості її держоблігацій. При цьому, як пишуть ЗМІ, Італія може отримати доступ до 600 млрд євро при ставці 4-5% річних. Це дасть країні перепочинок на 18 місяців. Інспекція МВФ може прибути в Рим вже в найближчі дні, йдеться в публікації. У той же час представники МВФ відмовилися коментувати дану інформацію. В уряді країни повідомили, що їм невідомо про жодні запити про допомогу Італії, якій в період з грудня 2011 р. по кінець квітня 2012 р. потрібно погасити борг на 185 млрд євро.
Японський фондовий ринок виріс, незважаючи на те, що зовнішній фон не можна назвати сприятливим. Так, торговельна сесія в США 25 листопада завершилася зниженням біржових індикаторів на 0,3-0,7%.
За підсумками торгової сесії в Японії зростанням котирувань відзначився виробник електроніки Panasonic Corp., акції якого подорожчали на 3,5%. Раніше компанія повідомила, що інвестує 580 млн дол в будівництво заводу з виробництва сонячних фотогальванічних елементів в Малайзії, що дозволить підвищити потужності з вироблення сонячної енергії на 50% - до 900 МВт.
Котирування акцій Olympus Corp., що опинилася в центрі скандалу, обвалилися на 9%. Інвестори фіксували прибуток після майже двотижневого зростання вартості акцій компанії на тлі інформації про те, що Olympus зможе залишитися "на плаву", а її акції продовжать торгуватися на Токійській біржі цінних паперів, незважаючи на проблеми.
У складі індексу Nikkei підвищенням котирувань акцій відзначилися, зокрема, такі компанії, як Bridgestone (виробник шин), Canon (виробник фототехніки) і Fanuc (виробник промислових роботів). Їх акції виросли в ціні на 1,71%, 0,6% і 2,97% відповідно.
За підсумками торговельної сесії 28 листопада 2011 індекс Nikkei підвищився на 1,56% і склав 8287,49 пункту. Курс долара до ієни підвищився на закритті торгів на 0,19 ієни відносно курсу попереднього дня і склав 77,63 ієни/дол.
Нагадаємо, фондові торги в Японії 25 листопада завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,06%. Ближче до завершення сесії індикатор коливався між червоною і зеленою зоною на тлі боргової кризи, що триває в єврозоні.
Зокрема, песимізм інвесторів під час торгів був пов'язаний з черговими суперечками, що виникли між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Ніколя Саркозі. Цього разу лідери країн не змогли прийти до єдиного висновку щодо ролі Європейського центрального банку (ЄЦБ) у вирішенні кризової ситуації в єврозоні.
За підсумками торговельної сесії 25 листопада 2011 р. індекс Nikkei знизився на 152,93 пункту (-1,84%) і склав 8161,81 пункту. Курс долара до ієни підвищився на закритті торгів на 0,35 ієни відносно курсу попереднього дня і склав 77,44 ієни/дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас