Газ залучив кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ залучив кошти

Енергетика
692
3P International Energy Corp. повідомила про залучення $7,26 млн під час приватного розміщення на фондовій біржі Торонто. Кошти залучаються для збільшення видобутку газу на існуючих та розвитку нових родовищ в Україні. У вересні 3P купила за $17 млн компанію "Тисагаз", яка володіє ліцензіями на право розробки чотирьох газових родовищ: Русько-Комарівського, Станівського, Королевського, а також Ужгородського розвідувального блоку.
Зараз на Русько-Комарівському родовищі працюють дві свердловини. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, в 2010 році "Тисагаз" видобула 3,36 млн кубометрів газу. За оцінками 3P, обсяг видобутку на них можна збільшити до близько 150 млн кубометрів на рік.
Вкладати кошти у видобуток газу в Україні інвесторів стимулює постійне зростання цін на нього на внутрішньому ринку, відзначає аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква. "Тільки за цей рік ціна газу зросла більш ніж на 48%", - зазначив він. Якщо в I кварталі НАК "Нафтогаз України" продавала газ по 2,282 тис. грн за тисячу кубометрів, то в IV кварталі - вже 3,38 тис. грн. За словами пана Сакви, дрібні приватні газодобувачі, до яких належить 3P, зазвичай прив'язують свої ціни до цін НАК.
Залучених коштів 3P вистачить на розвиток існуючих свердловин, говорить високопоставлене джерело в Держгеології. "Для того, щоб пробурити нову свердловину глибиною, наприклад, 5 тис. м, потрібно близько 100 млн грн", - додає він. Тому, на думку аналітика консалтингової компанії UPECO Олександра Сіренка, 3P може піти шляхом Cadogan Petroleum. Через брак коштів компанія була змушена залучити для розробки своїх українських нафтогазових родовищ італійську Eni.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас