Український ринок акцій завершив торговельний тиждень в "червоній зоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій завершив торговельний тиждень в "червоній зоні"

Фондовий ринок
142
Український ринок акцій до кінця торговельної сесії п'ятниці зміг відіграти частину денних втрат, але все ж закрився в "червоній зоні": індекс "Української біржі" (УБ) просів за підсумками дня на 0,45% - до 1521,26 пункту ; індекс ПФТС - на 0,18%, до 575,8 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 88,1 млн грн, на ПФТС - 105,3 млн грн.
На УБ акції індексного кошика завершили тиждень змішаною динамікою. У лідерах зниження папери Єнакіївського метзаводу (-7,17%), "Укртелекому" (-1,59%) і Укрсоцбанку (-1,33%). Сильніше за інших виросли акції Ясинівського коксохімічного заводу (+3,54%), Крюківського вагонобудівного заводу (+1,7%) і "Укрнафти" (+1,32%).
На ПФТС в лідерах "червоної зони" акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (-9,2%), "Луганськтепловозу" (-4,3%) і Крюківського вагонобудівного заводу (-2,3%). Виросли папери "Укрнафти" (+4,27%), Полтавського ГЗК (+4,17%) і Укрсоцбанку (+1,11%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "Алор Україна" Павло Пашинський, тон торгам у п'ятницю задали європейські події, що "зламали важливі підтримки".
На думку П. Пашинського, новиною дня стало зниження рейтингу Угорщини агентством Moody `s, що свідчить про розростання боргових проблем європейських країн.
Крім того, за словами експерта, аукціон з розміщення євробондів Італії, який відбувся у п'ятницю, привів до максимального зростання прибутковості зобов'язань країни за час існування єдиної європейської валюти.
Як повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, підтримку ринку надала заява канцлера Німеччини Ангели Меркель про те, що вона не проти випуску єдиних європейських облігацій, але вважає за необхідне правильно вибрати для цього час.
Крім того, підтримку українським майданчикам надало позитивне відкриття американського ринку, хоча більшість оглядачів очікували протилежної динаміки.
П. Пашинський вважає, що українські ринки знаходяться в стані перепроданості, і це може сприяти відскоку вгору на наступному тижні.
Разом з тим, зазначив він, межами торгового каналу індексу УБ залишаються рівні 1480-1530 пунктів, а напрямок руху індексу в найближчій перспективі визначить вихід його за межі торгового каналу в одну зі сторін.
За прогнозами В. Іванишина, наступного тижня слід очікувати збереження високої волатильності на українському ринку, а підтримку ринку може надати підтвердження чуток про розробку нового плану порятунку єврозони, за яким лідери планують відмовитися від ідеї залучення приватних інвесторів в постійно діючий механізм надання фінансової допомоги проблемним країнам регіону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас