ЄЦБ розглядає можливість видавати кредити банкам на 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ розглядає можливість видавати кредити банкам на 2-3 роки

Кредит&Депозит
189
Європейський центральний банк (ЄЦБ) розглядає можливість збільшити термін кредитів для банків до 2-3 років у боротьбі з борговою кризою. Цей безпрецедентний крок зможе допомогти фінансовим установам єврозони набувати суверенні облігації, передає Reuters з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.
"Тепер питання полягає в тому, чи зацікавить ця пропозиція банки. Використання дво-або трирічних кредитів від ЄЦБ можуть вважати ганьбою", - відзначило джерело. Тим часом інше джерело заявило, що ЄЦБ може надати ліквідність за рахунок серії короткострокових позик з обіцянкою тримати кредитну лінію відкритою протягом трьох років.
На даний момент найбільш тривалий термін погашення заборгованостей, запропонований ЄЦБ, становить 1 рік. На тлі посилення боргової кризи міжнародні лідери все частіше вимагають від ЄЦБ більш агресивно втручатися в ситуацію, зокрема, активно скуповувати державні облігації. ЄЦБ ж наполегливо відмовляється від проведення "шокової терапії".
Однією з причин аналітики називають прихід Маріо Драгі на зміну Жан-Клоду Тріше, який очолював ЄЦБ до 31 жовтня 2011 року. Новий голова фонду заявив, що не стане своїми діями ставити під сумнів позицію організації як незалежної структури.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас