Нафта дорожчає через зменшення запасів сировини в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає через зменшення запасів сировини в США

Енергетика
205
Світові ціни на нафту збільшуються в процесі торгів четверга - ринки продовжують відігравати дані про зниження запасів сировини у найбільшої світової економіки, опубліковані Міненерго США напередодні. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку підвищилася на 0,23% до 96,39 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,52% до 107,54 долара за барель.
Напередодні стало відомо, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 18 листопада, знизилися на 6,2 млн барелів, або на 1,88%, - до 330,8 млн. При цьому аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання запасів нафти на 500 тис. барелів.
"Скорочення запасів сировини (в США) підтримає ціни на нафту (далі в процесі торгів)", - вважає менеджер Newedge Group в Токіо Кен Хасегава (Ken Hasegawa), слова якого наводить агентство Bloomberg.
Тим часом зростання цін на "чорне золото" обмежують дані щодо індексу споживчих настроїв Мічиганського університету, що відображає ступінь довіри домогосподарств до економіки США. Показник у листопаді поточного року зріс до 64,1 пункту з 60,9 в жовтні. При цьому аналітики очікували зростання показника до 64,5 пункту.
Також певний вплив на котирування нафти надає статистика щодо споживчих витрат у США, які в жовтні збільшилися на 8,2 млрд доларів, або на 0,1%, в той час як доходи населення зросли на 48,1 млрд, або на 0,4%. Аналітики чекали зростання доходів і витрат на 0,3%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас