Українські фондові індекси в середу дещо знизились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в середу дещо знизились

Фондовий ринок
74
Український фондовий ринок у середу завершив торги незначним зниженням на тлі підвищеної волатильності: індекс "Української біржі" (УБ) просів на 0,09% - до 1487,16 пункту, індекс ПФТС - на 0,52% до 572,73 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 70,4 млн грн; на ПФТС - 308,3 млн грн.
На УБ більше за інших просіли папери Укрсоцбанку (-4,91%), "Азовсталі" (-2,84%), Стахановського вагонобудівного заводу (-2,35%) і "Мотор Січі" (-1,77% ). Підтримали індекс акції Єнакіївського метзаводу (+16,89%), "Укрнафти" (+4,28%) і Ясинівського коксохіму (+2,89%).
На ПФТС в лідерах зниження акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (-18,55%), "Азовсталі" (-3,62%) і Укрсоцбанку (-3,53%). Виросли папери Єнакіївського метзаводу (+15,01%), Авдієвського коксохіму (+3,87%) і "Укрнафти" (+2,88%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, спроби українського ринку підрости провалилися на негативному зовнішньому тлі новин. Зокрема, тому сприяла заява одного з високопоставлених чиновників Греції про те, що країні залишилося менше місяця до дефолту, якщо їй не нададуть допомогу. Разом з тим, порівняно з падінням сусідніх ринків, український ринок продемонстрував непоганий результат, відзначив експерт.
За його словами, на настрої інвесторів не могло не позначитися також падіння китайського індексу виробничої активності HSBC і Markit Economics в листопаді до 48 пунктів з 51 в жовтні, що свідчить про спад в промисловості економіки, що найшвидше зростає в світі.
Крім того, за даними аналітиків інвесткомпанії "Сортіс", ближче до полудня учасників торгів засмутила статистика промзамовлень в єврозоні, що скоротились на 6,5% замість очікуваних 2,5%.
За словами І. Сабадахи, зниженню на ринках також сприяло невдале розміщення облігацій Німеччини, хоча нейтральна статистика зі США дозволила відіграти частину падіння.
Як прогнозує експерт, торговельна сесія четверга пройде на тлі невеликого обсягу макроекономічних даних. На американських ринках вихідний день з нагоди святкування Дня Подяки, а основними подіями для ринків стануть дані про рівень ВВП Німеччини та Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас