iTrader: Українська біржа завершила день невеликим зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Українська біржа завершила день невеликим зростанням

Фондовий ринок
94
У вівторок, 22 листопада, торги на українському фондовому ринку завершилися різноспрямовано. Індекс Української біржі виріс за підсумками сесії на 0,64% до рівня 1488,43 базисних пункту, індекс ПФТС закрився зниженням на 0,61% до позначки 575,74 пункту.
Зранку європейська сесія почалася в зеленій зоні, незважаючи на падіння американських ринків після того, як Конгрес США не зміг вирішити проблему скорочення бюджетного дефіциту на $1,2 трлн. Динаміка індексів Європи сьогодні була помірно позитивна, інвестори явно зраділи тому, що рейтингові агентства Standard & Poor's і Moody's поки зберегли кредитний рейтинг США на попередньому рівні.
Також трохи прояснилася ситуація з грецьким боргом - глава Єврогрупи Ж.-К. Юнкер заявив, що ЄС отримає письмові гарантії щодо антикризової програми від Греції до 29 листопада. Без письмових гарантій Греція не зможе отримати черговий транш фінансової допомоги розміром 8 млрд. євро, що в кінцевому підсумку може призвести до оголошення дефолту.
Іспанія сьогодні розмістила векселі на 3 і 6 місяців на 2,98 млрд. євро, що трохи нижче від запланованих 3 млрд. євро. У той же час, прибутковість 3-місячних паперів зросла з 2,292% до 5,11%, а 6-місячних з 3,3% до 5,227%. Незважаючи на це, позитив зберігався і основні фондові індекси не здавали своїх позицій. На тлі відсутності публікації важливої статистики в Європі, торги проходили досить спокійно, а інвестори перебували в очікуванні економічних даних Сполучених Штатів Америки.
У другій половині дня Бюро економічного аналізу США повідомило другу оцінку ВВП США за третій квартал. На розчарування покупців, показник був переглянутий з 2,5% до 2%, що виявилося гіршим від очікувань, при цьому базовий індекс витрат на споживання, який відстежує ФРС, був знижений з 2,1% до 2%. Світові ринки миттєво відреагували на погіршення динаміки ВВП першої економіки світу та продемонстрували різке падіння котирувань в перші хвилини після публікації даних.
"Український ринок не відзначився стабільністю і просів у моменті до рівня 1468,49 за індексом UX, зафіксувавши новий мінімум останніх восьми днів. Однак, незважаючи на негативні дані щодо динаміки ВВП США і зниження котирувань на американських і європейських майданчиках в кінці дня, український ринок все ж продемонстрував стійкість і додав 9,43 пункту до закриття", - розповідає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
В індексному кошику Української біржі сили биків і ведмедів розподілилися практично порівну. Серед індексних акцій найбільше зростання сьогодні продемонстрували папери Єнакіївського метзаводу, які виросли на 6,79%. Акції Стахановського вагонобудівного заводу і Мотор Січі подорожчали на 2,68% і 2,53% відповідно. Найбільших втрат зазнали сьогодні папери Азовсталі та Укрсоцбанку, які просіли на 2,49% і 2,55% відповідно, акції Ясинівського КХЗ упали на 2,2%. Грудневий ф'ючерс на індекс UX подешевшав на 0,37% і торгувався на закритті за ціною 1467,60 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 195 млн. грн., частка термінового ринку склала 120 млн. грн.
Завтрашній торговий день буде багатим на макроекономічну статистику. Серед великої кількості економічних даних інвесторам варто звернути увагу на інформацію про індекси виробничої активності Франції, Німеччини і Єврозони, а також на дані про кількість заявок на допомогу з безробіття і замовлення на товари тривалого користування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас