Єврозона готова виділити Греції наступний кредитний транш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврозона готова виділити Греції наступний кредитний транш

Кредит&Депозит
367
Міністри фінансів єврозони готові схвалити виплату Греції чергового 8-мільярдного кредитного траншу в рамках чинної програми фінансової допомоги на найближчій зустрічі наприкінці листопада. Таку заяву зробив президент Європейської ради Херман ван Ромпей після зустрічі з новим прем'єр-міністром Греції Лукасом Пападемосом, передає Reuters.
"Єврогрупа на найближчій зустрічі повинна домовитися про виплату Греції шостого кредитного траншу в рамках обумовленого в минулому році антикризового пакету на загальну суму в 110 млрд євро", - заявив він.
Ромпей закликав грецькі політичні партії, що входять до коаліції, не відступатися від завдань, які переслідує уряд у рамках дотримання взятих на себе зобов'язань. Крім того, він закликав європейських колег також зробити свій посильний внесок у справу вирішення боргової кризи Греції. Передбачається, що президент Європейської ради мав на увазі допомогу з боку Європейського центробанку (ЄЦБ), проте безпосередньо про регулятора він не згадав.
"Що стосується ситуації в єврозоні загалом, очевидно, що ми переживаємо тяжкий період. Усі європейські інститути повинні не бути осторонь і зробити свій посильний внесок у відновлення стабільності та репутації Європи на фінансових ринках, створення робочих місць і стимулювання економічного зростання", - вважає Ромпей.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас