Якщо Україна не домовиться з Росією щодо газу, уряду доведеться знайти додатково 17 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо Україна не домовиться з Росією щодо газу, уряду доведеться знайти додатково 17 млрд грн

Енергетика
372
Якщо Україна буде і надалі отримувати газ за нині чинними договорами, то уряду доведеться знайти додатково 17 млрд грн, щоб заплатити різницю в тарифах. Про це в ефірі спецпроекту "5 каналу" "Енергонагляд" заявив голова бюджетного комітету Верховної Ради Валерій Баранов.
"Ми знаємо сьогодні про те, що є ціна 250 доларів, яка нічим не підтверджена, крім розповідей різних джерел. Але це абсолютно не офіційна інформація. Якщо ми отримаємо таку (ціну), то це буде для нас великим святом. Якщо ціна залишиться такою, яка записана у договорі, після діяльності нашого попереднього Президента, то треба шукати 17 мільярдів гривень, щоб заплатити різницю в тарифах", - заявив Баранов.
Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про свою впевненість у тому, що Україна платитиме за російський газ за листопад за новою ціною, і переговори з Росією завершаться в цьому місяці.
НАК "Нафтогаз України" перерахувала ВАТ "Газпром" близько 1 млрд дол за постачання природного газу в жовтні. Загалом, за даними прем'єр-міністра України Миколи Азарова, Україна за 9 міс. 2011 року сплатила близько 70 млрд грн за газ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас