Експерт: Україна піде на все заради дешевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна піде на все заради дешевого газу

Енергетика
961
Енергетичний експерт Валерій Боровик вважає, що ціна на газ для України повинна бути не більше $250 за тис. куб.м. Заради цього місцевий уряд готовий на все, впевнений він.
На думку Боровика, ціна $250 за тис. куб. "для України реальна, враховуючи зниження цін "Газпромом" для європейських компаній, а також транзитну роль України". "Адже Україна, незважаючи на всі обхідні потоки, є єдиним і залишиться найбільшим транзитером газу в Європу в найближчі роки", - сказав експерт.
Боровик додав, що "українська влада не здатна на відкриту боротьбу з "Газпромом"", в яку вступили європейські компанії".
При цьому він зауважив, що "європейські компанії, які домоглися газової знижки, не вступали в Митний союз, не здавали Крим для Чорноморського флоту, не знижували ставку на транзит газу". "Але українська влада пішла на здачу стратегічних інтересів, хоча отримала спочатку тільки $100 у вигляді знижки...
"Українська влада дуже слабка, щоб вести переговори на рівних. Тому не виключено, що Україна знову піде на суттєві поступки і здачу національних інтересів для зниження ціни на газ", - прогнозує Боровик.
Нагадаємо, що цього року Україна імпортувала 40,072 млрд куб. м природного газу, що на 33,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас