Український ринок акцій знижується у понеділок вранці на зовнішньому негативі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій знижується у понеділок вранці на зовнішньому негативі

Фондовий ринок
116
Українські фондові індекси відкрили новий торговельний тиждень зниженням на тлі відсутності домовленостей в питаннях скорочення бюджетного дефіциту США і рішення проблем єврозони: індекс "Української біржі" (УБ) за перші п'ять хвилин торгів просів на 2,59% - до 1532,99 пункту, індекс ПФТС - на 0,92%, до 600,31 пункту.
Вранці на УБ більше від інших знижуються котирування Райффайзен Банку Аваль (-7,39%), Єнакіївського метзаводу (-5,51%) і Укрсоцбанку (-4,97%). Ростуть в ціні тільки акції концерну "Стирол" (1,02%).
На ПФТС угоди укладені з паперами Укрсоцбанку (-7,87%), "Мотор Січі" (-3,03%) і "Азовсталі" (-1,72%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, напруга на світових фондових ринках створює відсутність прогресу в питанні скорочення дефіциту держбюджету США.
На думку експерта, проблеми єврозони в понеділок відійдуть на другий план.
"Винесення рішення щодо бюджетних скорочень намічено на середу, а документи мають бути подані конгресменам за 48 годин, таким чином, 21 листопада - це фактично кінцева дата", - резюмував він.
За прогнозами аналітика, на українському ринку варто очікувати низької торговельної активності в першій половині дня і переважання помірних розпродажів.
Як повідомила керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова, одним з основних факторів, що сприяють формуванню розпродажів на світових фондових майданчиках, залишається відсутність прогресу в питанні розв'язання боргової кризи в Європі.
Експерт вважає, що український ринок продовжить плавну корекцію вниз з найближчою метою щодо індексу УБ в 1500 пунктів.
На думку аналітиків інтернет-брокера iTrader, негативний вплив на ринки також надає статистика з Японії: у жовтні країна повернулася до дефіциту торговельного балансу в розмірі 273,8 млрд ієн ($3,56 млрд), при очікуваннях профіциту в 55,6 млрд ієн.
Крім того, на думку аналітика "Алор Україна" Павла Пашинського, ризиком поточного тижня є оголошення у вівторок даних щодо ВВП США за третій квартал. У понеділок на перебіг торгів вплинуть дані щодо продажів на вторинному ринку житла США, вдень будуть опубліковані дані щодо сальдо платіжного балансу єврозони за вересень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас