Болгарія і Туреччина підпишуть договір про будівництво газопроводу між двома країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія і Туреччина підпишуть договір про будівництво газопроводу між двома країнами

Енергетика
151
Болгарія і Туреччина підпишуть політичну угоду про будівництво з'єднувального газопроводу між двома країнами, покликаного забезпечити можливість екстрених постачань "блакитного палива" з Туреччини до Болгарії. Про це домовилися міністри енергетики двох країн Трайчо Трайков і Танер Йілдиз на зустрічі в Стамбулі в рамках Чорноморського енергетичного і економічного форуму. В політичній угоді сторони мають намір заявити, що цей проект має стратегічне значення для обох країн, йдеться в повідомленні Міністерства економіки, енергетики та туризму Болгарії.
Передбачається, що турецько-болгарський газопровід у перспективі зможе забезпечити поставки природного газу з Каспію не тільки для Болгарії, але і для всього Балканського регіону. Протяжність з'єднувальної ділянки становитиме 77 км, потужність труби планується на рівні 1-3 млрд куб. м газу на рік з можливістю подвоєння в майбутньому.
Інвестиції в спорудження 77-кілометрового газопроводу будуть відносно невеликі, а вигоди для Болгарії і всього регіону величезні, сказав болгарський міністр енергетики Трайков.
В даний час Болгарія практично цілком залежить від поставок газу з Росії і активно розробляє плани з диверсифікації постачальників і маршрутів. Взимку 2009 р. Болгарія залишилася без газу більш ніж на тиждень через суперечки між Росією та Україною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас