В АРК мають намір створити Асоціацію нафтотрейдерів для моніторингу і стримування зростання цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АРК мають намір створити Асоціацію нафтотрейдерів для моніторингу і стримування зростання цін на бензин

Енергетика
113
Уряд АРК пропонує створити Асоціацію нафтотрейдерів Криму з метою моніторингу і стримування зростання цін на пальне в автономії.
Як повідомляє Головне управління інформаційної політики уряду автономії, дана ініціатива була озвучена під час зустрічі першого заступника голови Радміну Павла Бурлакова з керівниками великих підприємств-нафтотрейдерів, які здійснюють господарську діяльність на території півострова.
На нараді зазначалося, що в даний час на території АРК роздрібну торгівлю нафтопродуктами здійснюють 366 автозаправних станцій, які належать 67 підприємцям. Згідно з моніторингом рівня цін на основні види пального, автономія займає 4-е місце в Україні за вартістю бензину марки А-95, 24-е місце - на бензин А-92, 9-е місце - на бензин А-80 і 5-е місце - за вартістю дизельного пального.
Як зазначив учасник зустрічі голова Республіканського комітету автономії з палива, енергетики та інноваційної політики Ігор Зосімов, в АРК спостерігається незбалансованість роботи нафтотрейдерів.
"Ми проаналізували вартість однієї і тієї ж марки бензину одного нафтотрейдера в автономії і в інших областях і з'ясували, що ціни відрізняються. Республіка займає лідируючі місця серед регіонів України за високою вартістю пального. На наш погляд, це неприпустимо, і уряд разом з нафтотрейдерами виробить механізм моніторингу і стримування зростання цін", - сказав він.
Як один з таких механізмів було запропоновано створити в автономії громадську організацію "Асоціація нафтотрейдерів Криму", яка від імені всіх суб'єктів галузі інформувала б Раду міністрів про проблеми та фактори, що негативно впливають на вартість пального.
Перший віце-прем'єр автономії схвалив дану ініціативу і запевнив, що зі свого боку уряд Криму вживатиме всіх заходів щодо стримування зростання вартості пального.
"Ціна на пальне, як і ціна на хліб, є базовою, і уряд в будь-якому випадку буде тримати її під контролем. Зростання вартості бензину тягне за собою підвищення вартості всіх товарів, в першу чергу, продуктів харчування. Є середньоукраїнська ціна на бензин, і Крим на фоні країни повинен виглядати гідно", - підкреслив Бурлаков.
Перший заступник глави кримського уряду також доручив нафтотрейдерам протягом 2 тижнів надати до Ради міністрів інформацію про негативні фактори, що впливають на вартість пального, і розробити пропозиції щодо зниження цін.
"Якщо ви хочете взаємодіяти з урядом, то прийміть заходи щодо вирішення проблеми, що склалася. Підкреслюю, ціна на пальне лежить в основі всього споживчого ринку. Я сподіваюся на наше конструктивне взаємовигідне співробітництво, і ми готові вам допомогти, взяти на контроль вирішення ваших проблем", - сказав Бурлаков, звертаючись до учасників зустрічі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас