Білоруські банки видають кредити за ставкою до 100% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські банки видають кредити за ставкою до 100%

Кредит&Депозит
859
Нещодавнє підвищення ставки рефінансування в Білорусі з 35% до 40% негативно позначилося на умовах видачі кредитів клієнтам білоруських банків. Як повідомляє ІА REGNUM, відбулася автоматична зміна до 5% ставок за кредитними договорами, в яких базою для нарахування відсотків є ставка рефінансування.
За інформацією клієнтів білоруських банків, збільшуються й інші обов'язкові платежі. Наприклад, з 1 листопада банк "Москва-Мінськ" підвищив плату "за обслуговування" кредиту на 60 тис. білоруських рублів (близько 7 доларів).
В даний час білоруські банки в основному надають кредити за ставкою 46-55%, тоді як на початку поточного року вони надавалися під 16-17% річних. Одночасно банківські установи, мінімізуючи можливі втрати при видачі експрес-кредитів, також підвищили і без того великі тарифи. Зокрема, Белінвестбанк, видаючи "експрес-кредит", встановив відсоткову ставку в розмірі 100%.
Багато змін внесено до кредитних договорів нещодавно, і клієнти банків у більшості випадків про них ще не знають, вказує REGNUM. На багатьох сайтах банків інформація або застаріла, або недоступна, були випадки її зберігання в дуже важкодоступному для клієнта місці. Як правило, в договорах з клієнтом банк прописує своє право змінювати умови кредитування в односторонньому порядку, покладаючи на клієнта клопоти з пошуку інформації про дані зміни, пояснює інформагентство.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас