Банк Японії зберіг ключову відсоткову ставку на рівні 0-0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії зберіг ключову відсоткову ставку на рівні 0-0,1%

Валюта
185
Банк Японії в середу залишив ключову відсоткову ставку в діапазоні 0-0,1%, йдеться в повідомленні фінансового регулятора. Рішення про збереження ставки було прийнято дев'ятьма членами ради з грошової політики одностайно. Збереження базової ставки збіглося з очікуваннями аналітиків.
Такий рівень ключової базової ставки залишається незмінним з жовтня 2010 року.
Банк Японії відзначає, що економіка країни продовжує зростати, хоча темпи цього зростання залишаються повільними насамперед через проблеми в закордонних економіках.
На думку фінрегулятора, особисте споживання в країні залишається на хорошому рівні, а обсяг бізнес-інвестицій продовжує зростати. Також зростання помічено в галузі експорту і промислового виробництва. Серед ризиків для економіки Японії Центробанк країни зазначає, крім зовнішніх економічних труднощів, зростання курсу ієни і наслідки повені в Таїланді.
У серпні регулятор вирішив збільшити обсяг програми з викупу активів з ринку на 10 трлн ієн (129 млрд доларів) - до 50 трлн (648 млрд). Зокрема, банк на 2 трлн ієн збільшить придбання державних облігацій Японії (до 4 трлн) і на 900 млрд - придбання корпоративних бондів (до 2,9 трлн).
Банк планує завершити програму купівлі облігацій - як корпоративних, так і державних - в рамках політики пом'якшення до кінця 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас