Тігіпко: Нові ціни на газ допоможуть домовитися з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Нові ціни на газ допоможуть домовитися з МВФ

Енергетика
540
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко висловив переконання, що нова ціна на російський газ дозволить дуже швидко домовитися з МВФ.
Про це політик сказав в ефірі 5 каналу, передає Українська Правда.
"Я вважаю, що в таких умовах у нас повинен бути кредитор, все ж, Міжнародний валютний фонд", - відзначив він.
"Коли загострюється ситуація на зовнішніх ринках, для України це дуже болюча позиція. Тому що у нас експортно-орієнтована економіка... Інвестори, не будемо ми мати програми з МВФ, вони дуже погано будуть на це реагувати", - уточнив віце-прем'єр.
Коментуючи можливість отримання кредитів від російських банків, Тігіпко заявив, що це буде не настільки вигідно.
"Ви говорите про банки тих же росіян. Це двосторонні переговори, якщо не буде Міжнародного валютного фонду. Переконаний, що легко вони проходити не будуть, і вимоги від країн, від організацій щодо умов будуть для нас не кращі, ніж щодо умов МВФ", - вважає політик.
"Дешевших грошей, ніж у Світовому банку і МВФ, ми не знайдемо, їх просто не існує. Якщо вони будуть, то будуть якісь політичні вимоги, або економічні вимоги, які обійдуться нам ще дорожче", - додав він.
Тігіпко зазначив, що зі ЗМІ знає про домовленості України і Росії щодо ціни на газ 220-230 доларів за 1 тис. куб. м.
"Якщо нам вдасться вийти на таку ціну, то, я вважаю, що це буде величезною перемогою президента, Кабінету міністрів, прем'єр-міністра", - відзначив він.
"У нас автоматично з'являються підстави, щоб ми цей пункт переговорів, який залишився практично один у нас, невиконаним з МВФ, щоб ми його переглянули. І тоді, безумовно, нам не потрібно буде робити такого підняття тарифів на газ для населення і тарифів на газ для теплокомуненерго", - уточнив віце-прем'єр.
"Я вважаю, що ми швидко зможемо проговорити ці моменти у Вашингтоні і вийти на конструктивне рішення", - зазначив політик.
При цьому Тігіпко заявив, що не знає про "ціну" нових газових домовленостей з Росією.
"Я не знаю нічого про підприємства, знаю, що розмови йшли про газотранспортну систему, але позиція України була завжди, що якщо й робити зміну власників, то там має бути три власники: Україна, Росія, як господар товару, що переміщується через нашу територію, і Європейський союз, як покупець цього товару", - уточнив він.
"Якщо це буде двостороння основа, це не помирить нас просто з Росією, і не буде прозорості в організації. Які відсотки, які гарантії залишить за собою Росія, що конкретно. Я не знаю", - підсумував віце-прем'єр.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас