Туреччина пригрозила Сирії відключити електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина пригрозила Сирії відключити електрику

Енергетика
346
Міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Танер Йилдиз пригрозив Сирії відключити електрику, якщо в країні не припиниться кровопролиття.
Також Йилдиз оголосив, що Туреччина тимчасово відкладає плани щодо спільної розробки з Сирією нафтоносних родовищ, повідомляє Лента.ру з посиланням на The Associated Press.
У той же час, як зазначає Reuters, відключення електрики Сирії навряд чи істотно позначиться на енергозабезпеченості країни. Крім власних електростанцій Сирія отримує енергію з сусідніх Йорданії та Лівану.
З різкою критикою сирійського керівництва у вівторок, 15 листопада, також виступив прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Зокрема, він заявив, що Сирія перебуває у дуже нестійкому становищі, і засудив напад сирійських демонстрантів на посольство Туреччини в Дамаску 12 листопада. Гнів проурядових демонстрантів викликало те, що Туреччина підтримала рішення Ліги арабських держав тимчасово призупинити членство Сирії в організації у зв'язку з безперервним насильством в країні.
За інформацією Reuters, міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу у вівторок, 15 листопада, заявив журналістам, що якщо режим сирійського президента Башара Асада не припинить збройне придушення демонстрацій в країні, Анкара готова ввести стосовно Дамаска пакет санкцій.
Нагадаємо, 14 листопада, Європейський союз посилив санкції стосовно Сирії і декількох осіб з оточення президента країни Башара Асада.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас