США можуть взяти участь у фінансуванні Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть взяти участь у фінансуванні Nabucco

Енергетика
187
Ексімбанк США може взяти участь у фінансуванні проекту Nabucco, повідомив спецпредставник держсекретаря США з питань енергетики Ричард Морнінгстар на прес-конференції в Баку.
"США пропонували і продовжують пропонувати свою підтримку газопроводу Nabucco. Якщо проект буде реалізований і американські компанії будуть залучені до будівництва, то можливе фінансування проекту з боку Ексімбанку США", - сказав Морнінгстар.
Він також зазначив, що США підтримують розвиток Південного газового коридору і будь-який трубопровідний проект в рамках цього коридору, "але з умовою, що цей проект буде за масштабами менший від Nabucco і буде мати гарантію щодо розширення для доставки в майбутньому великих обсягів газу".
За словами американського дипломата, зустрічі в рамках нинішнього візиту в Баку підтвердили спільність поглядів США та Азербайджану зщодо напрямків розвитку Південного газового коридору. "Я не сумніваюся, що по Південному коридору піде великий газ, але коли це буде, ось в чому питання. Тому важливо, щоб консорціум Шах-Деніз і Держнафтокомпанія Азербайджану вибрали один з маломасштабних в порівнянні з Nabucco трубопровідних проектів в рамках коридору, але який має можливості розширення", - сказав він.
Морнінгстар зазначив, що США підтримають проект Транскаспійського газопроводу, якщо Туркменія, Азербайджан і ЄС погодять умови його реалізації. "Переговори щодо Транскаспійського газопроводу між сторонами вже ведуться. Заявити про точні терміни початку реалізації проекту поки що неможливо. У першу чергу, для цього Туркменія, Азербайджан і ЄС повинні мати відповідні угоди", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас