Українські фондові індекси у вівторок вранці рушили в "червону зону" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси у вівторок вранці рушили в "червону зону"

Фондовий ринок
145
Торгова сесія українського ринку акцій у вівторок слідом за світовими майданчиками відкрилася зниженням біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) станом на 10:40 за Києвом просів на 0,72% - до 1587,21 пункту, індекс ПФТС - на 0,31%, до 597,07 пункту.
Вранці на УБ більше за інших знижувалися акції Ясинівського коксохімзаводу (-1,8%), "Укртелекому" (-1,2%) і Укрсоцбанку (-1,07%). У лідерах зростання папери "Стиролу" (+5,6%).
На ПФТС знизилися акції Авдієвського коксохімзаводу (-4,51%), Укрсоцбанку (-4,32%) і "Азовсталі" (-0,91%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, зовнішній фон залишається головним при виборі руху і в першій половині вівторка варто очікувати продовження корекційного відкоту, в центрі уваги - новини з єврозони.
На українському ринку у фокусі уваги залишаються акції Єнакіївського метзаводу і концерну "Стирол", які після тривалого зростання продемонстрували обвальне падіння.
На думку аналітика "Алор Україна" Павла Пашинського, падіння індексу УБ в понеділок нижче позначки 1600 пунктів технічно сприяє продовженню зниження. Однак, на його думку, зовнішній фон не сприяє подальшим розпродажам.
За словами експертів інтернет-брокера iTrader, певний позитив на початку торгової сесії формують дані про розмір ВВП двох найбільших європейських економік: зростання ВВП Франції в третьому кварталі склало 0,4% і виявилося вищим від прогнозу, а ВВП Німеччини за цей же період зріс на 0,5%, що збіглося з очікуваннями аналітиків.
На думку Пашинського, настрої на ринках до кінця української торгової сесії сформує статистика щодо виробничої інфляції і роздрібних продажів у США. Таким чином, саме макростатистика визначить у вівторок хід торгів та їх результати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас