РФ не зможе підвищувати 30%-ве експортне мито на газ після вступу до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ не зможе підвищувати 30%-ве експортне мито на газ після вступу до СОТ

Енергетика
376
РФ не зможе змінювати формули розрахунку експортних мит на енергоресурси після приєднання до СОТ, повідомив в інтерв'ю "Інтерфаксу" голова російської делегації на переговорах щодо вступу до СОТ Максим Медведков.
"Перша частина - це енергогрупа. У ній мита обчислюються за формулами, і ми зберігаємо право ці формули застосовувати невизначений період часу. У нас залишаються формули на нафту, нафтопродукти і 30%-ве мито на газ. Ці формули ми не зможемо змінювати", - сказав він.
Формула на нафту, за його словами, в умовах приєднання до СОТ закладена з коефіцієнтом 0,65, а зараз діє коефіцієнт 0,6, що припустимо, оскільки зменшує розрахункове значення формули. А формула на нафтопродукти в зобов'язаннях щодо СОТ прописана у відповідності з останньою постановою уряду на рівні 0,66 від мита на нафту.
Медведков пояснив, що в єдиному тарифі міститься 11 тис. позицій, при цьому є зобов'язання щодо експортних мит приблизно по 700 з них. Щодо решти позицій зобов'язань немає, і РФ при бажанні зможе вводити щодо них які завгодно експортні мита.
Експортні мита на товари з енергогрупи, за його словами, входять до переліку зобов'язань, і щодо них не можна змінювати формули розрахунку, за винятком випадків, коли вводяться знижуючі коефіцієнти в ці формули. Він також повідомив, що РФ не відмовилася від регулювання тарифів на послуги природних монополій.
"Головне обмеження стосується тарифів на газ і полягає в тому, щоб рівень цін при продажу газу промисловим споживачам на внутрішньому ринку в РФ не формувався таким чином, щоб виробники газу продавали його без прибутку. Але у нас з 2003 року продажі газу на внутрішньому ринку прибуткові", - зазначив Медведков.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас