Експерт: Український бензин досягне євростандартів через 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український бензин досягне євростандартів через 2-3 роки

Енергетика
340
Якість українського бензину можна наблизити до європейських стандартів за 2-3 роки. Таку думку висловив директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, пише УНН.
За його словами, для цього потрібно провести модернізацію українських нафтопереробних заводів. "Все залежить від двох речей: фінансів і бажання. Якщо говорити чисто технологічно, то, наприклад, Лисичанському заводу для того, щоб перейти на виробництво бензину стандарту Євро-5, необхідно три роки. Що стосується дизельного палива цього стандарту, то вони вже виробляють дослідні партії", - зазначив експерт.
Куюн пояснив, що дизельне паливо виробити простіше. "З бензином складніше. Це складна суміш, вона неоднорідна, там є велика кількість компонентів, присадок, які при правильному виробництві дають хороший результат для автомобіля. Заводу потрібно побудувати установку для гідроочищення бензину і ще декілька допоміжних установок для того, щоб виробляти справді якісний бензин . Це можна зробити за 2-3 роки, якщо засукати рукави і мати бажання", - підкреслив він.
У цьому контексті експерт зазначив, що, наприклад, в ТНК - BP більш ніж достатньо коштів для цього. "Прибуток компанії ТНК - BP рекордний. Ми прогнозуємо, що цього року він досягне 9-10 мільярдів доларів. Тому потрібно тільки бажання. У будь-якому випадку, за наявності достатніх ресурсів українські заводи будуть виробляти бензин європейської якості через 2-3 роки", - підсумував Куюн.
Нагадаємо, що уряд України розглядає можливість введення додаткових мит на імпорт нафтопродуктів для захисту внутрішнього ринку. Остаточне рішення з цього питання не прийнято.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас