Україна отримає можливість для постачання газу з Туркменістану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає можливість для постачання газу з Туркменістану

Енергетика
372
Україна і Росія через півроку після початку дії зони вільної торгівлі СНД візьмуться за підготовку угоди про транзит трубопровідним транспортом, яка має відкрити Україні доступ до російської труби для постачання газу з Туркменістану.
Це визначається ст. 7 "Свобода транзиту" Договору про ЗВТ СНД, повідомляє УНІАН.
"Зацікавлені сторони вступлять в переговори про розробку Угоди про транзит трубопровідним транспортом і завершать такі переговори протягом шести місяців після набрання чинності цього Договору", - йдеться в документі.
Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив про те, що Київ домовився з Москвою про отримання доступу до російського газопроводу для транспортування в Україну газу з Туркменістану.
"Чому ми не можемо отримувати дешевий газ з Туркменістану? Тому що ми не мали права доступу до труби, яка проходить по території Росії. Ми відсічені. Ми вперше домовилися, що протягом шести місяців отримаємо доступ до труби", - заявив прем'єр.
Нагадаємо, прямі поставки газу з Туркменістану в Україну припинилися в 2006 році, після того як цей потік стала контролювати компанія "РосУкрЕнерго".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас