Китайські банки видали в жовтні більше кредитів, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські банки видали в жовтні більше кредитів, ніж очікувалось

Кредит&Депозит
139
Обсяги нового кредитування китайських банків у національній валюті склали в жовтні 586,8 млрд юанів ($92,5 млрд) у порівнянні з 470 млрд юанів у попередньому місяці, свідчать дані Народного банку Китаю (ЦБ країни).
Разом з тим аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання кредитування всього на 500 млрд юанів.
Грошова маса Китаю (агрегат М2) зросла в жовтні на 12,9%.
Китайська влада може пом'якшити кредитні квоти з тим, щоб підтримати економічне зростання, що сповільнюється, вважають експерти. Аналітики Mizuho Securities Asia Ltd. і Capital Economics Ltd. прогнозують сильне зростання кредитування до кінця поточного року.
"Стримування кредитного зростання в Китаї зайшло занадто далеко. Регулятори вже пом'якшили вимоги до стандартів кредитування для невеликих компаній і фінансових механізмів місцевих органів влади, і в листопаді-грудні ми будемо спостерігати підвищення кредитних квот", - стверджує економіст Mizuho в Гонконгу Шень Цзяньгуан.
У середньому обсяги нового кредитування в цьому кварталі складуть 600 млрд юанів на місяць, порівняно з 504 млрд юанів у липні-вересні, йдеться в доповіді аналітиків Capital Economics Марка Уільямса і Ціньвея Вана.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас