iTrader: Українські біржі закрилися зростанням завдяки позитивним новинам з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Українські біржі закрилися зростанням завдяки позитивним новинам з Європи

Фондовий ринок
159
У четвер, 10 листопада, торговельна сесія на українському фондовому ринку завершилася в зеленій зоні. Індекс Української біржі виріс на 2,82% до рівня 1496,53 базисного пункту, індекс ПФТС закрився зростанням на 1,64% на позначці 565,40 пункту.
"Досить негативний зовнішній фон, який сформувався зранку на фондовому ринку, згодом був знівельований позитивними новинами з Європи. Одним з позитивних факторів сьогодні стало призначення нового прем'єр-міністра Греції - ним став Лукас Пападемос, який повинен очолити коаліційний уряд", - розповідає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Другим важливим моментом стало зниження прибутковості італійських облігацій завдяки втручанню ЄЦБ. Вчора прибутковість облігацій Італії досягла рекордного рівня і склала 7,58%, що негативним чином позначилося на котируваннях акцій на фондових ринках. Проте вже сьогодні ринки заспокоїв Європейський центральний банк, який вийшов з інтервенцією, купуючи італійські борги, після чого прибутковість бондів впала до 6,83%. Засідання Банку Англії не принесло інвесторам сюрпризів, оскільки рівень ключової відсоткової ставки та обсяг програми викупу активів залишилися без змін.
Опубліковані сьогодні в США макроекономічні дані показали скорочення дефіциту торгового балансу країни у вересні з $44,9 млрд. до $43,1 млрд. в той час, як очікування аналітиків склали $46,0 млрд. Кількість первинних звернень за допомогою з безробіття за минулий тиждень впала з 400 тис. до 390 тис., що краще від прогнозу, а кількість повторних звернень за тиждень знизилася з 3707 тис. до 3615 тис., що також перевершило очікування. Додаткову підтримку ринкам надало і зростання вартості нафти. Ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в грудні подорожчали на 1,57% і торгувалися на рівні $97,14 за барель, а грудневий ф'ючерс Brent виріс на 0,54% і торгувався на рівні $111,96 за барель.
На цьому тлі український ринок продемонстрував позитивну динаміку. Індекс українських акцій UX за підсумками сесії додав 41,05 пункту і закрився на внутрішньоденному максимумі. Серед індексних акцій Української біржі найбільше зростання продемонстрували сьогодні папери Концерну Стирол і Єнакіївського метзаводу, які виросли в ціні на 18,24% і 15,54% відповідно. Зниженням закрилися торги акціями Ясинівського КХЗ і Центренерго, які подешевшали на 0,73% і 0,49% відповідно, папери Укрсоцбанку подешевшали на 0,11%. Грудневий ф'ючерс на Індекс українських акцій UX подорожчав на 1,6% і торгувався на закритті за ціною 1463,05 грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі склав 293 млн. грн., частка термінового ринку склала 202 млн. грн. Завтра ринки очікує досить спокійний, з точки зору макроекономічної статистики, день. Увага інвесторів буде, як і раніше, зосереджена на ситуації в єврозоні, а основний вплив на ринки будуть мати новини з Європи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас