АМКУ рекомендує відновити конкуренцію на аукціонах скрапленого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує відновити конкуренцію на аукціонах скрапленого газу

Енергетика
205
Нинішня система аукціонних торгів не забезпечує встановлення конкурентних цін на ринку скрапленого газу, встановив Антимонопольний комітет України (АМКУ).
Як сказано в його повідомленні в четвер, АМКУ офіційно рекомендував Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству енергетики та вугільної промисловості вжити заходів щодо створення прозорих механізмів ціноутворення на ринку скрапленого газу.
Міністерства повинні, по-перше, забезпечити конкурентне середовище при формуванні цін на скраплений газ в умовах максимального обсягу пропонованого ресурсу і прозорий доступ споживачів до нього.
Як наголошується в повідомленні, другим завданням є проведення аукціонів на умовах реалізації виробниками скрапленого газу всіх наявних у них обсягів, щоб не допускати в майбутньому значного зниження пропозиції.
"По-третє, (необхідно) ввести чітку і прозору процедуру визначення переліку документів для отримання довідки, узгодженої з зацікавленими органами влади та виконавчими органами міських рад, про обсяг і напрямки реалізації скрапленого газу", - вважає АМКУ.
Комітет зазначає, що в останні роки на ринку постійно відбуваються цінові збурення, що виникають, насамперед, через дії учасників аукціонних торгів. Зокрема, про це свідчать скарги споживачів на необґрунтоване завищення цін на скраплений газ у серпні та вересні 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас