Посол Німеччини: Українська ГТС залишається найважливішим маршрутом транспортування російського газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Німеччини: Українська ГТС залишається найважливішим маршрутом транспортування російського газу в Європу

Енергетика
211
Українська газотранспортна система (ГТС) залишається найважливішим маршрутом транспортування російського газу до Європи, повідомив журналістам надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ганс-Юргент Гаймзет в Києві в четвер.
"Нам відомо, що українська ГТС залишається найважливішим транспортним шляхом російського газу в Європу", - сказав він.
За словами дипломата, модернізація української ГТС, що проводиться в даний час, є найбільш економічно вигідним і ефективним шляхом для того, щоб зберегти цю важливу нитку подачі газу з Росії до Європи.
При цьому він додав, що німецькі підприємства виявляють великий інтерес до участі в модернізації української ГТС.
У той же час посол відзначив важливість реалізованого проекту будівництва газопроводу "Північний потік", який забезпечить додаткову енергетичну безпеку країн Європейського Союзу, зокрема, Німеччини.
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, у свою чергу, відзначив надійність української ГТС та її економічну привабливість.
"Тому ми відстоюємо позицію, що наша ГТС - один з найбільш економічно вигідних напрямків транзиту російського газу в Європу", - підкреслив міністр.
При цьому Бойко сказав, що Україна з розумінням ставиться до будівництва "Північного потоку", який забезпечить подачу в Європу додаткових обсягів природного газу, що добувається на родовищі Штокманське і Ямалському півострові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас