Біржі Європи відкрилися зниженням на посиленні напруженості щодо ситуації в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи відкрилися зниженням на посиленні напруженості щодо ситуації в Італії

Фондовий ринок
91
Провідні європейські фондові майданчики відкрили торги четверга зниженням індексів на тлі зростання побоювань щодо поширення боргової кризи на економіку Італії, прибутковість держоблігацій якої напередодні перевищила позначку 7%, свідчать дані бірж.
У перші хвилини торгів німецький DAX впав на 1,18% і склав 5 725,23 пункту. Французький індекс CAC 40 знизився на 1,58% - до 3 026,56. Британський FTSE 100 втратив 1,8% і склав 2 364,74.
Прибутковість за десятирічними держоблігаціями Італії на торгах в середу підскочила до нового рекордного значення в 7,09%, що сталося вперше з 1997 року. При цьому місяць тому показник був на рівні 5,402%.
"Якщо прибутковість держоблігацій Італії залишиться вище позначки 7% протягом тривалого часу, укупі зі сповільненням економіки це може призвести до збільшення держборгу, хоча ми продовжуємо вважати, що Італія зможе зберегти кредитоспроможність", - вважає головний економіст HIS Global Insight Радж Бадіані.
У четвер стало відомо, що президент Італії Джорджо Наполітано призначив у середу ввечері довічним сенатором відомого економіста і екс-голову Антимонопольного комітету ЄС Маріо Монті, якого італійські ЗМІ називають як одного з можливих керівників технічного уряду після відходу з поста прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі.
"Новий уряд, який, швидше за все, очолить Монті, є, з нашої точки зору, не просто кращим, але єдино можливим варіантом розвитку поточної ситуації", - наводить агентство Bloomberg думку економіста Nomura International Лавінії Сантоветті.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас