Нафта дешевшає на тлі новин з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі новин з Європи

Енергетика
597
Світові ціни на нафту знижуються в процесі торгів четверга - ринки продовжують відігравати новини з Європи, де зростання прибутковості держоблігацій Італії напередодні спровокувало побоювання щодо розширення географії боргової кризи на економіку цієї країни. Про це свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на торгах у Нью-Йорку зменшилася на 0,13%, або на 0,12 долара, - до 95,62 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,08%, або на 0,09 долара, - до 112,22 долара за барель.
Зростання прибутковості за держоблігаціями Італії в середу перевищило позначку в 7%, склавши 7,09%. Багато аналітиків вважають, що 7% - "точка неповернення" для цієї країни, відзначаючи, що боргова криза в Греції, Португалії та Ірландії починалася за схожим сценарієм.
"Ми чекаємо новин із ЄС, затамувавши подих. Учасники ринку вважають за краще поки "піти в тінь", - говорить головний стратег CMC Markets Asia Pacific Pty Ltd Майкл Маккарті, якого цитує агентство Bloomberg.
Напередодні також стало відомо, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зберегла свій прогноз світового попиту на нафту в 2011 році на рівні 87,8 млн барелів на день, що на 0,9 млн барелів більше, ніж у 2010 - м, а комерційні запаси нафти в США за тиждень знизилися на 1,4 млн барелів, або на 0,4% - до 338,1 млн барелів. Такі дані обмежують падіння котирувань нафти в четвер.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас