Янукович додатково виділив 600 тис. грн на підвищення ядерної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович додатково виділив 600 тис. грн на підвищення ядерної безпеки

Енергетика
194
Президент України Віктор Янукович підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" щодо фінансового забезпечення заходів з підвищення ядерної безпеки". Про це УНН повідомили в прес-службі Глави держави.
Як повідомив Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, реалізація цього Закону сприятиме підвищенню рівня ядерної та радіаційної безпеки України з урахуванням досвіду аварії на АЕС "Фукусіма-1", дозволить розробити і реалізувати дієві заходи з убезпечення населення України від ризику виникнення техногенних катастроф.
А. Гончарук підкреслив, що з метою забезпечення фінансування перегляду норм і правил ядерної безпеки згаданим вище Законом попередньо передбачені Державним бюджетом України на 2011 рік видатки за програмою "Прикладні дослідження у сфері ядерного регулювання" в сумі 812 тис. грн. будуть збільшені на 600 тис. грн.
Таким чином, імплементація підписаної Президентом Закону дозволить забезпечити належне виконання поставлених раніше Главою держави завдань, зокрема завершити вже розпочаті науково-дослідні роботи з метою гарантування ядерної та радіаційної безпеки вітчизняних АЕС, підсумував радник.
Він також зазначив, що березневі події на японській АЕС "Фукусіма-1" поставили перед світовим співтовариством нові завдання: необхідність детального аналізу причин аварії та вивчення її уроків, розробка та реалізація заходів щодо попередження таких катастроф і, в разі виникнення, мінімізації їх негативного впливу на населення та навколишнє середовище.
Радник Президента України нагадав, що Глава держави, враховуючи уроки аварії на АЕС "Фукусіма-1", своїм Указом від 12 травня 2011 № 585 ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони "Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України" . На його виконання сьогодні реалізується декілька невідкладних заходів щодо посилення рівня безпеки на українських атомних електростанціях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас