Шельфові проекти "Газпрому", "Роснафти" і "Лукойлу" отримають ексклюзивний податковий режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шельфові проекти "Газпрому", "Роснафти" і "Лукойлу" отримають ексклюзивний податковий режим

Енергетика
388
Нафтогазові компанії, що працюють на російському арктичному шельфі, отримають особливий пільговий податковий режим вже до кінця поточного року. Перелік преференцій, передбачених проектом плану держстимулювання освоєння родовищ на шельфі, не обмежується введенням нульової ставки вивізного мита на нафту або ввізного - на обладнання, яке не виробляється в Росії. Пропозиції з податкових послаблень значно масштабніші.
Найближчим часом уряд має затвердити план комплексного стимулювання освоєння ресурсів вуглеводневої сировини на континентальному шельфі Росії. Згідно з документом, до кінця року профільні Міністерства, а також компанії "Газпром", "Роснафта" і "Лукойл" мають підготувати проекти нормативних актів, що вводять податкові та митні преференції для видобутку на континентальному шельфі і на шельфі Каспійського моря.
Йдеться про нульову ставку вивізного мита на нафту, газовий конденсат і зріджений природний газ, а також зміну формули розрахунку ПВКК на вуглеводні. Зокрема, пропонується перейти до світової практики розрахунку роялті у відсотках від чистого виторгу від продажу сировини.
Крім цього, пропонується не застосовувати податок на майно, звільнити компанії від сплати ввізних мит і ПДВ на обладнання і комплектуючі, які не виробляються в Росії, а також встановити нульову ставку ПДВ не тільки стосовно операцій з реалізації на експорт добутих вуглеводнів, а й товарів (робіт, послуг), що здійснюються в рамках здійснення геологорозвідки. Також розглядається можливість введення 12-річного періоду перенесення збитків на майбутні періоди з метою обчислення податків, що стягуються з прибутку надродобувачів. Під пільгове оподаткування потраплять і витрати на геологорозвідку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас