iTrader: Фондовий ринок зустрів новину про відставку грецького уряду зростанням котирувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Фондовий ринок зустрів новину про відставку грецького уряду зростанням котирувань

Фондовий ринок
140
У вівторок, 8 листопада, торги на українському фондовому ринку завершилися зростанням котирувань. Індекс Української біржі за підсумками дня додав 2,59% і закрився на позначці 1498,20 базисних пункту. Індекс ПФТС виріс на 1,79% до рівня 566,82 пункту.
"Торги на світових фондових майданчиках сьогодні почалися зі зниження індексів на тлі відсутності інформації про очікувану відставку грецького прем'єр-міністра і зростання прибутковості італійських облігацій, а також очікування голосування в Італії щодо бюджетного звіту уряду за минулий рік.
Після того, як прибутковість 10-річних державних облігацій країни підскочила вчора до нового максимуму - 6,68%, Італію стали розглядати як новий епіцентр боргових ризиків в Єврозоні", - говорить Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader. Уже в другій половині дня стало відомо, що Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу завершив екстрене засідання уряду і повідомив про відставку свого кабінету.
Переговори правлячої партії та опозиції з приводу формування нового уряду все ще тривають, однак питання про проведення референдуму знято з порядку денного, і ринки зітхнули з полегшенням. Статистика, опублікована сьогодні в Європі, виявилася нейтральною - дані щодо торгового балансу Німеччини і промислового виробництва Великобританії не мали практично ніякого впливу на торги.
Як сильні аргументи на користь покупок в другій половині дня виступили нафтові котирування, які росли на чутках про можливі військові дії в Ірані і через теракти в Нігерії, де припинено видобуток нафти. Ціна марки Brent подолала позначку $115 за барель і тепер прямує до рівня $120. Крім Греції та Італії, значущий вплив на ринок продовжує мати і квартальна звітність підприємств, що публікується в США і Європі.
Американська нафтопереробна компанія HollyFrontier повідомила, що в III кварталі 2011 року її прибуток склав $2,48 на акцію, а виручка зросла більш ніж в 2 рази до $2,1 млрд., тоді як аналітики очікували скромніших показників. Найбільший у Європі британський стільниковий оператор Vodafone збільшив за перші шість місяців поточного року свій прибуток на 11%, при цьому виручка компанії виросла на 4,1%.
Позитивна динаміка Європейських майданчиків і зростання котирувань на відкритті американського ринку надали українському фондовому ринку істотну підтримку. Після зниження на відкритті, українські фондові індекси протягом дня показували позитивну динаміку, а Індекс українських акцій UX зафіксував новий листопадовий максимум на рівні 1521,63 пункту. Більшість вітчизняних акцій торгувалася сьогодні на позитивній території, а серед паперів індексного кошика Української біржі лідерами зростання знову стали акції Єнакіївського метзаводу, що подорожчали на 12,21%.
Акції Алчевського меткомбінату і Концерну Стирол виросли в ціні на 6,02% і 5,3% відповідно, папери Укрнафти подорожчали на 3,95% до кінця дня. Грудневий ф'ючерс на Індекс UX подорожчав сьогодні на 3,34% і торгувався на закритті за ціною 1525,0 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 255 млн. грн., частка термінового ринку склала 158 млн. грн.
Завтра в першій половині дня основний вплив на ринки матиме макроекономічна статистика з Китаю, яка буде опублікована до початку європейської сесії. Аналітики очікують, що друга за розмірами економіка світу продемонструє зниження інфляції до рівня 5,4%, а зростання промислового виробництва в Піднебесній складе 13,4% в річному вирахуванні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас