Меркель прогнозує критичні дискусії щодо "третього енергопакету" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель прогнозує критичні дискусії щодо "третього енергопакету"

Енергетика
277
Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася із закликом до єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера із закликом зробити більш зрозумілою енергетичну політику Євросоюзу для його партнерів.
Виступаючи на церемонії відкриття газопроводу "Північний потік", Меркель зазначила, що після введення в дію цього трубопроводу енергетичне співробітництво Росії та ЄС буде продовжено. Разом з тим, підкреслила вона, "будуть і критичні дискусії щодо "третього енергопакету".
"Не всі, хто живуть за межами Європи, це (введені Євросоюзом правила регулювання у сфері постачань енергоносіїв) відразу зрозуміють", - сказала вона.
При цьому Меркель звернулася до комісара ЄС з енергетики, що також бере участь у церемонії: "Пан Еттінгер, можливо, треба щось і в нас змінити, щоб всім все було зрозуміло".
Як зазначив заступник голови правління "Газпрому" (РТС: GAZP) Олександр Медведєв, коментуючи слова А. Меркель, третій енергопакет потребує переосмислення. "Я гадаю, що такими словами не кидаються. Ми звертали увагу, що не все благополучно в 3-му енергопакеті з точки зору продавця і покупця в рамках підписаних контрактів", - сказав він.
"Питання переробки третього Енергетичного пакету - це дуже важлива заява. І гадаю, нам разом з Єврокомісією треба осмислити, що добре, що погано для конкуренції в Європі, щоб і вовки були цілі і вівці ситі", - додав Медведєв у бесіді з журналістами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас