Нафта дешевшає через ситуацію в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через ситуацію в Італії

Енергетика
720
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку в процесі торгів вівторка на тлі зростання напруженості щодо ситуації в Італії і побоювань відставки уряду країни. Про це свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на торгах у Нью-Йорку знизилася на 0,03%, або на 0,03 долара, до 95,5 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,17%, або на 0,2 долара, - до 114,36 долара за барель.
В очікуванні голосування в парламенті Італії з фінансового звіту уряду за 2010 рік інвестори побоюються, що його негативні підсумки можуть призвести до відставки глави кабінету Сильвіо Берлусконі і збільшити політичну нестабільність.
Приводом для занепокоєння є також чутки про те, що керівництво Європейського центробанку обговорює можливість відмови від купівлі держоблігацій Італії у випадку, якщо її уряд не зможе запевнити регулятор і ринки у своєму намірі скорочувати бюджетні витрати і проводити структурні реформи.
"Потенціал для поліпшення економічної ситуації в Італії є, проте для цього необхідний міцний консенсус (між усіма політичними силами) для того, щоб приймати конструктивні заходи", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер, слова якого наводить агентство Bloomberg.
Певний вплив на котирування "чорного золота" надають дані аналітиків компанії DigitalGlobe Inc., за якими запаси сировини на складах в США в штаті Оклахома знизилися на 1,32 млн барелів до 28,3 млн барелів на період з 1 по 3 листопада.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас