iTrader: Український ринок акцій почав тиждень невеликим зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Український ринок акцій почав тиждень невеликим зростанням

Фондовий ринок
90
У понеділок торги на українському фондовому ринку завершилися в зеленій зоні. Індекс Української біржі закрився зростанням на 0,79% на рівні 1461,42 базисних пункту, індекс ПФТС зміцнився на 0,87% до позначки 556,86 пункту. Зранку фондові ринки вкотре знаходилися під впливом ведмежих настроїв, оскільки інвестори знову не впевнені в тому, що Єврозоні вдасться благополучно здолати боргову кризу.
Доброю новиною стало те, що грецький прем'єр-міністр Георгіос Папандреу погодився піти у відставку, однак тепер на перший план вийшли проблеми Італії. Італійські 10-річні облігації показали сьогодні рекордний рівень прибутковості - 6,58% на тлі невпевненості інвесторів в здатності країни впоратися з борговим навантаженням. Крім напруженої ситуації в Греції та Італії, які є факторами ризику, на настрій учасників ринку впливали і слабкі економічні показники, які підтверджують побоювання деяких експертів щодо настання рецесії в Європі в 2012 році.
За офіційними даними обсяг промислового виробництва в Німеччині знизився у вересні на 2,7%, що стало максимальним падінням з початку 2009 року, при цьому аналітики очікували падіння показника всього на 0,5%. Також неприємно здивували роздрібні продажі в Єврозоні, які у вересні скоротилися на 0,7% при очікуваному зниженні тільки на 0,1%. Європейські індекси сьогодні весь день перебували в червоній зоні - основним драйвером зниження виступає зростання прибутковості італійських облігацій до максимальних рівнів.
Невелику підтримку європейським ринкам в кінці дня надала інформація про можливу швидку відставку Сільвіо Берлусконі. До кінця сесії основні європейські індекси демонстрували зниження: DAX просів на 0,44%, CAC40 втрачав 0,21%, британський FTSE100 виглядав трохи краще і знаходився біля нульової позначки. Американські ринки після зростання на відкритті згодом пішли в червону зону. Індекс Dow Jons знижувався на 0,14%, а S&P500 втратив за годину 0,3%. "Український ринок сьогодні на відкритті просів на 40 пунктів за індексом UX за перші півгодини, проте згодом відіграв втрати і перейшов у зелену зону.
Незважаючи на інформацію про те, що Місія Міжнародного валютного фонду вирішила почекати з відновленням фінансової допомоги Україні, інвестори продовжили купувати акції і вже в обід український ринок перебував на позитивній території", - коментує Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
В індексному кошику Української біржі більшість паперів продемонструвала зростання котирувань. Лідерами зростання сьогодні стали акції Єнакіївського метзаводу та Концерну Стирол, що подорожчали на 5,36% і 5,07% відповідно. Зниженням закрилися торги по акціях чотирьох емітентів. Укртелеком і Укрсоцбанк подешевшали на 0,46% і 0,11% відповідно, Азовсталь і Крюківський вагонобудівний просіли на 0,07% і 0,04%. Грудневий ф'ючерс на індекс Української біржі подорожчав на 2,2% і торгувався на закритті за ціною 1475,70 грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 250 млн. грн., частка термінового ринку склала 149 млн. грн.
Завтра макростатистика не буде чинити серйозного впливу на торги, оскільки публікації важливих даних не очікується.
Основна увага інвесторів поступово переключається з Греції на Італію, і найближчим часом ситуація в цій країні буде виступати головним драйвером котирувань на фондових майданчиках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас