Путін: Росія не буде пов'язувати допомогу єврозоні з питаннями енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія не буде пов'язувати допомогу єврозоні з питаннями енергетики

Енергетика
164
Росія не буде пов'язувати допомогу єврозоні в рамках МВФ з питаннями енергетики. Про це сказав прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками засідання Ради глав урядів країн ШОС, повідомляє прес-служба "Єдиної Росії".
"Ми не будемо пов'язувати це з енергетикою", - підкреслив глава російського уряду, додавши, що Росія розраховує на зміцнення власних позицій в рамках МВФ у разі участі в програмі допомоги для єврозони.
В. Путін нагадав, що президент РФ Дмитро Медведєв на саміті "великої двадцятки" в Каннах говорив, що Росія як член МВФ через інструменти МВФ могла б брати участь у спільній роботі з надання фінансової допомоги Єврозоні. "Ми зацікавлені в тому, щоб в Єврозоні не було проблем", - додав прем'єр РФ.
"Зрозуміло, ми не будемо пов'язувати це ні з енергетикою, ні з чим іншим, але в рамках роботи цієї міжнародної організації ми розраховуємо, що якщо такі країни, як Росія і Китай, будуть брати участь у загальносвітових зусиллях щодо поліпшення ситуації, то це буде відображатися на нашому статусі в МВФ", - зазначив Путін.
Глава кабінету зазначив, що, на його думку, якби Європейський центральний банк взяв участь у діяльності Європейського фонду фінансової стабільності, то це було б правильно. "Звичайно, з певного боку це накачування, але це було б обґрунтованим", - вважає В. Путін.
Як повідомлялося, Росія висловила готовність надати підтримку Єврозоні у вигляді фінансової допомоги у розмірі 10 млрд дол через інвестиційні механізми МВФ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас