Українські індекси в понеділок вранці коректуються вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в понеділок вранці коректуються вниз

Фондовий ринок
105
Українські індекси в понеділок вранці коректуються вниз на тлі невизначеності зовнішніх ринків: індекс "Української біржі" (УБ) просів на 1,91% - до 1421,35 пункту, індекс ПФТС - на 0,38%, до 549,93 пункту.
У лідерах зниження на УБ вранці акції "Азовсталі" (-2,56%), Алчевського меткомбінату (-2,41%) і "Центренерго" (-2,27%).
На ПФТС більше від інших просіли папери "Центренерго" (-3,08%), Алчевського меткомбінату (-2,21%), "Азовсталі" (-2,05%) і "Мотор Січі" (-1,91 %).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик ІГ "ТАСК", світові ринки залишаються в напруженому стані, а українські інвестори будуть діяти обережно.
За прогнозом аналітиків, гірше ринку в понеділок можуть торгуватися акції банків на тлі девальваційних ризиків і кризи суверенних боргів у єврозоні.
За словами експертів, прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон в понеділок представить новий пакет жорстких заходів бюджетної економії, що може чинити тиск на ринки.
Як повідомив аналітик "Алор Україна" Павло Пашинський, підтримку ринкам надає відмова Греції від проведення референдуму, договір лідируючих партій країни про створення коаліційного уряду і згода піти у відставку прем'єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу.
Пашинський вважає, що на перебіг торгів у понеділок вплинуть дані про роздрібні продажі в єврозоні і промислового виробництва в Німеччині. В цілому поточний тиждень буде досить мізерний на статистику, а в центрі уваги будуть новини з Європи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас