Нафта дорожчає в очікуванні кандидатури нового прем'єр-міністра Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в очікуванні кандидатури нового прем'єр-міністра Греції

Енергетика
332
Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку під час торгів понеділка, оскільки інвестори з оптимізмом чекають оголошення кандидатури нового прем'єр-міністра Греції, який очолить коаліційний уряд після відставки Йоргоса Папандреу, свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.55 мск зросла на 0,42%, або на 0,4 долара, до 94,66 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 1,02%, або на 1,14 долара, - до 113,11 долара за барель.
Політичні лідери Греції в ніч на понеділок домовилися спільно виводити країну з кризи, сформувавши коаліційний уряд. Першочерговим завданням нового кабінету буде порятунок країни від негайного дефолту і забезпечення міжнародних кредитів.
"Новина про відставку Папандреу дає певну надію на вирішення боргових проблем. Ринкам треба бути трохи оптимістичнішими, і тоді ми проб'ємо позначку в 95,20 долара", - вважає керуючий директор Commodity Broking Services Ptу в Сіднеї Джонатан Барратт (Jonathan Barratt), чий коментар наводить агентство Bloomberg.
Також учасники торгів продовжують відігравати новини із США, де в жовтні поточного року було зафіксовано зниження рівня безробіття до 9% з 9,1% і зростання числа робочих місць в несільськогосподарському секторі економіки на 80 тисяч.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас