Близнюк: Приватизація газопостачальних компаній призведе до відключення споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк: Приватизація газопостачальних компаній призведе до відключення споживачів

Енергетика
224
Якщо приватизація обласних і міських газопостачальних компаній відбудеться, їх приватні власники швидше за все відключать споживачів від постачань. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Не важливо, які там відсотки (що належать державі). Суть в тому, що ми прийняли ринкові закони і розуміємо на 100%, що приватний власник набагато ефективніше може керувати своїм добром або своєю власністю. Але тут є маленький нюанс. Треба розуміти, що сьогодні держава, маючи обленерго, не приймаючи рішення щодо підвищення тарифів, каже обленерго: ти не відключав водоканал. Ми тобі колись компенсуємо. А як у цьому випадку приватний власник буде чинити? Відключить", - сказав Близнюк.
Близнюк вважає за необхідне, щоб держава вжила заходів щодо недопущення такої ситуації. "Сказавши "А", треба розуміти, до яких превентивних заходів держава вдасться для того, щоб не допустити того прикладу, який я навів", - сказав міністр.
Раніше повідомлялося, уряд України доручив НАК "Нафтогаз України" передати в місячний термін Фонду державного майна (ФДМУ) пакети акцій газорозподільних та газопостачальних товариств для подальшої приватизації. Про це йдеться в постанові Кабміну від 10 жовтня 2011 р. №1053.
Згідно з документом, пакети акцій підприємств, в яких "Нафтогазу" належить менше 25%, продаються повністю, в інших частка "Нафтогазу" знижується до 25%.
До переліку входять: "Закарпатгаз", "Житомиргаз", "Чернівцігаз", "Волиньгаз", "Хмельницькгаз", "Львівгаз", "Рівнегаз", "Чернігівгаз", "Вінницягаз", "Сумигаз", "Запоріжгаз" , "Івано-Франківськгаз", "Миколаївгаз", "Севастопольгаз", "Дніпропетровськгаз", "Луганськгаз", "Кримгаз", "Полтавагаз", "Тернопільгаз", "Тернопільміськгаз", "Дніпрогаз", "Криворіжгаз", "Харківміськгаз" , "Харківгаз", "Херсонгаз", "Кременчукгаз", "Київоблгаз", "Одесагаз" і т.д.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас