Банкіри не збираються виконувати вказівки Азарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри не збираються виконувати вказівки Азарова

Валюта
3061
Кабінет міністрів повинен створити сприятливі умови для того, щоб банки почали кредитувати вітчизняного виробника. Про це заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко в коментарі виданню УНН.
"Треба створити умови, щоб банки самі бажали кредитувати вітчизняні галузі виробництва. Ніхто не може зобов'язати банки кредитувати той чи інший суб'єкт. А хто буде в такому випадку брати ризики? Банк виходить у своїй кредитній політиці з мінімізації ризиків та максималізації прибутку" , - сказав глава АУБ.
На його думку, не можна бюрократичними методами змусити банки кредитувати ту чи іншу галузь економіки. Cугоняко також зазначив, що подібні розпорядження можуть стати обов'язковими лише через відповідні нормативні акти Національного банку або закони, які будуть орієнтувати банки на заборону споживчого кредитування фізосіб.
Нагадаємо, що Кабінет міністрів розпорядженням №1074-р від 26 жовтня затвердив план заходів з подолання від'ємного сальдо платіжного балансу України. В ньому вказується, що для запобігання зростанню споживчого кредитування в Україні банкам необхідно посилити вимоги до платоспроможності позичальників-фізосіб. Вивільнені ресурси пропонується направляти на кредитування реального сектора економіки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас