Нафта дешевшає на новинах про грецьку кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на новинах про грецьку кризу

Енергетика
489
Світові ціни на нафту в четвер знижуються на тлі побоювань, пов'язаних з отриманням Грецією чергового траншу фінансової допомоги, свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:21 мск знизилася на 0,77 долара, або на 0,83%, - до 91,74 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,62 долара, або на 0,57%, - до 108,72 долара за барель.
Президент Франції Ніколя Саркозі заявив про те, що Греція не отримає черговий транш фінансової допомоги в рамках європейського плану, поки не виконає домовленості від 27 жовтня. Саркозі також зазначив, що прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу повідомив на переговорах в Каннах, що референдум щодо європейського плану допомоги може пройти в країні 4 або 5 грудня.
"Погіршення ситуації в Європі спричинить падіння вартості нафти", - сказав агентству Bloomberg аналітик Fat Prophets Колін Уайтхед.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас