iTrader: Індекс UX за підсумками торгів додав 2,82% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс UX за підсумками торгів додав 2,82%

Фондовий ринок
62
У середу, 2 листопада, торги на українському фондовому ринку завершилися здебільшого зростанням котирувань акцій.
Індекс Української біржі за підсумками сесії зміцнився на 2,82% і закрився на позначці 1425,96 базисного пункту, індекс ПФТС закрився незначним зниженням на 0,09% до рівня 535,40 пункту. Початок дня на фондових ринках минув досить оптимістично, незважаючи на негативний інформаційний фон, сформований, здебільшого, бажанням Греції провести референдум з питання надання їй фінансової допомоги.
"Європейські торгові майданчики сьогодні відкрилися зростанням після того, як вчора індекси показали значне падіння на тлі заяви про можливе проведення референдуму, що зробив грецький прем'єр-міністр. Трейдери вирішили відкупити папери, що різко подешевшали, однак негативна статистика ФРН сповільнила зростання, а деякі індекси навіть пішли в червону зону", - говорить Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Макроекономічні дані, опубліковані протягом дня, продемонстрували, що європейській економіці ще далеко до відновлення. Число безробітних у Німеччині в жовтні несподівано виросло на 10 тисяч, хоча очікувалося зниження на 10 тисяч. При цьому рівень безробіття виріс з 6,9% до 7% вперше за два роки, хоча змін не очікувалося. Індекс виробничої активності PMI Єврозони продемонстрував зниження до рівня 47,1 проти очікування 47,3 пункту.
На цьому тлі європейські індекси втратили ранкову динаміку, однак до кінця дня покупці повернули ринки на позитивну територію: індекс FTSE 100 показував зростання на 1,25%, DAX піднявся на 2,5%, а CAC 40 додавав 1,7% . У другій половині дня торги на американському ринку акцій почалися в помірному плюсі - комерсанти сконцентрувалися на засіданні ФРС, підсумки якого будуть озвучені сьогодні ввечері. Якщо Бен Бернанке пообіцяє ринку нові заходи стимулювання, то це може викликати чергове ралі на фондовому ринку, проте у разі нейтральної заяви американські індекси цілком можуть піти в мінус.
До початку торгів була опублікована гарна статистика щодо зайнятості в приватному секторі США від аналітичної компанії Automatic Data Processing. За інформацією агентства число робочих місць в жовтні зросло на 110 тисяч при прогнозі зростання на 101 тисячу, що надало значну підтримку ринку, оскільки дані ADP сприймаються як прогноз перед публікацією більш важливих даних Non-farm payrolls, що очікується у п'ятницю. Сезон звітності, що триває в США, носить різноплановий характер.
Вчора підтримку ринкам надав сильний квартальний звіт найбільшого оператора пластикових карток Mastercard, прибуток якого в III кварталі 2011 року виріс на 38,4% і склав $5,63 на акцію при прогнозі $4,81, при цьому виручка компанії збільшилася на 27,3% до $1,82 млрд. Також компанія повідомила, що обсяг платежів за її картками зріс на 18% до $844 млрд.
Український ринок завершив день на мажорній ноті. Індексу Української біржі вдалося з другої спроби подолати рівень опору 1400 пунктів і закриття торгів пройшло на максимумі останніх двох днів. Усього за сесію індекс UX додав 39,12 пункту до закриття. В індексному кошику Української біржі всі 15 акцій продемонстрували позитивну динаміку.
Лідерами зростання сьогодні стали акції Алчевського меткомбінату, які подорожчали на 6,4%. Папери Єнакіївського метзаводу та Концерну Стирол подорожчали на 5,86% 5,43% відповідно, а папери Центренерго виросли в ціні на 4,22%. Грудневий ф'ючерс на індекс Української біржі подорожчав сьогодні на 2,38% і торгувався на закритті за ціною 1412,0 грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 224 млн. грн., частка термінового ринку склала 126 млн. грн. У першій половині завтрашньої сесії ринки будуть відігравати заяви голови ФРС США Бена Бернанке, які він зробить сьогодні на підсумковій прес-конференції.
Тому вся увага інвесторів буде зосереджена на саміті країн Великої Двадцятки, який завтра розпочне свою роботу в Каннах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас