АМКУ вважає, що можливе введення мит на імпорт нафтопродуктів створює бар'єри для розвитку ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вважає, що можливе введення мит на імпорт нафтопродуктів створює бар'єри для розвитку ринку

Енергетика
129
Антимонопольний комітет вважає, що можливе введення мит на імпорт нафтопродуктів до України створить бар'єри для розвитку цього ринку.
Про це на брифінгу сказав перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.
"Безумовно, введення додаткових мит створить адміністративні бар'єри для входження на ринок нафтопродуктів. Тут потрібно балансувати між макроекономічними показниками й питаннями створення конкурентного середовища", - сказав він.
Кузьмін додав, що комітет бере активну участь у розробці таких моделей балансування в першу чергу для того, щоб не створювати штучних бар'єрів.
Як повідомляло агентство, наприкінці 2010 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості виступило за введення мита 80 євро/тонна на імпорт дизпалива і 130 євро/тонна на імпорт бензинів.
Із проханням про введення мита до міністерства звернулися 6 вітчизняних НПЗ.
У січні Україна почала спеціальне розслідування щодо ввезення нафтопродуктів у зв'язку із преференціями, які одержують нафтопереробні заводи Росії, Білорусі та Казахстану в рамках Єдиного Економічного Простору, що почав функціонувати з 2011 року.
У березні 2011 року міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що міністерство відмовилося від ідеї введення мит через різке зростання цін на нафту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас