Бельгія планує відмовитися від атомної енергетики до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія планує відмовитися від атомної енергетики до 2025 року

Енергетика
116
До 2025 року Бельгія стане ще однією європейською країною, що відмовилася від експлуатації атомних електростанцій. Представники партій, які ведуть переговори в Брюсселі про створення коаліційного уряду, досягли єдності в питанні про вихід з атомної енергетики, повідомив офіційний представник кабінету міністрів.
Однак, перш ніж прийняти остаточне рішення про зупинку АЕС, необхідно вивчити можливості отримання електроенергії з інших джерел за розумними цінами, додав представник уряду. Якщо такі альтернативи вдасться знайти, то вже в 2015 році будуть зупинені три найстарші атомні реактори.
Загалом Бельгія має сім атомних реакторів на двох АЕС - "Тіанж" неподалік від Льєжа і "Дув" поблизу Антверпена. Вони перебувають у віданні компанії Electrabel, дочірнього підприємства французького енергоконцерну GDF Suez. Ні концерн, ні його бельгійська "дочка" поки не прокоментували плани відмови від атомної енергетики.
Рішення про поступову відмову від атомної енергетики ще в 2003 році було прийнято тодішнім урядом Бельгії. Однак реалізувати його не вдалося через нестабільну політичну ситуацію та постійну зміну урядів, зазначає Reuters.
У середині жовтня 2011 року в Бельгії поновилися переговори про створення коаліційного кабінету міністрів під головуванням лідера франкофонської Соціалістичної партії Еліо Ді Рупо. Крім соціалістів, в переговорах беруть участь представники ще п'яти партій, передає dpa. Після парламентських виборів 10 червня 2010 бельгійцям до цих пір не вдалося сформувати новий уряд.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас